Strona główna forum  Ostatnie posty  poolbilard.pl

Forum bilardowe

FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
Co myślicie o rękawiczkach
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona główna forum -> Akcesoria bilardowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Autor

Wiadomość

dellos
Piątka
Piątka

Klub: Zakręcona Bila
Gra od: 2008 r.

dellos is offline 

więcej info »

PostWysłany: Czw Maj 21, 2009 1:40 pm    Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

No to u mnie bez przesady, nie jest to natręstwo tak dokuczliwe. Po prostu nie lubię szorstkich rzeczy na rękach... bardzo trudno wytłumaczyć hihi. Więc będę miał 2 rękawiczki Smile i będzie all super. Po co się skupiać na brudnych rękach skoro można się skupiać na bilardzie Razz

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

pablo90
Czwórka
Czwórka

Klub: Brak
Gra od: 2007 r.

pablo90 is offline 

więcej info »

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 10:09 pm    Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

a co sadzicie o rękawiczkach dla poczatkujacych? czy to moze pomóc?czy raczej zaszkodzić ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG

chomeros
Dwójka
Dwójka

chomeros is offline 

więcej info »

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 10:37 pm    Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

Chyba moge się uznać za początkującego, bo kijek kupiłem w grudniu zeszłego roku, ale od tamtego czasu poziom mojej gry radykalnie wzrósł. Nie ukrywam że bardzo pomogło mi oglądanie meczy (głównie w 9tke) bo w moim mniemaniu doskonale uczy to w jaki sposób dojsc do następnej bili (po ilu bandach i z jaka rotacją)... ale do rzeczy.

Kupiłem sobie rękawiczke troche z ciekawości a troche, bo moja fizjologia powoduje, że czasem pocą mi się ręce. Gdy zacząłem w niej grać wszystko przebiegało "gładko". Jednak jakiś miesiąc temu kilka razy ściągnąłem ją aby zobaczyc jak mi sie bedzie grało. Efekt był taki ze miałem niemal zerowy poślizg przy mostku zamkniętym.
Stwierdziłem ze skoro wiekszośc gra bez to ja tez dam rade. Na dzień dzisiejszy myje poprostu dokładnie ręce mydłem i dokładnie wycieram. Robie to podczas gry +/- co godzine. Czasem też biore papierowy ręcznik z toalety zeby wyczyścić szczytówke.

Moja opinia... odradzam. Lepiej umyć ręce bo i czucie lepsze i higiena wyższa. Smile

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG

pablo90
Czwórka
Czwórka

Klub: Brak
Gra od: 2007 r.

pablo90 is offline 

więcej info »

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 9:12 am    Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

zadałem takie pytanie ponieważ zastanawiam sie nad kupnem rekawiczki tylko do sprawdzenia jak sie w niej gra:)a czy na turniejach jest dozwolone używanie rękawiczki?

tomekbe
Siódemka
Siódemka

tomekbe is offline 

więcej info »

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 9:20 am    Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

Może inaczej. Nie "jest dozwolone" tylko "nie jest zabronione" Smile Możesz jej śmiało używać.
Pzdr

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pwarych
Trójka
Trójka

Klub: Frame, Tago, Dziewiątka
Gra od: 2009 r.

pwarych is offline 

więcej info »

PostWysłany: Wto Lip 13, 2010 1:14 pm    Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

Cześć.

Używam rękawiczki od ponad pół roku i rzeczywiście, gdybym jej zapomniał wziąć (co mi się jeszcze nie zdarzyło) to tak jakbym zapomniał wziąć swojego kija (do którego jestem przyzwyczajony) i był zmuszony grać barowym. Nie zmniejszyła ona mojego czucia, nie spowodowała spadku wyczucia siły uderzenia - wręcz przeciwnie pomogła mi nie zamartwiać się przy grze mostkiem zamkniętym. Zaoszczędziła kilkukrotnego przymierzania się do strzału (bo tarcie na skórze znów nie takie jakbym chciał). Chciałem powiedzieć, że nie należę, do osób którym pocą się nadmiernie ręce. Po prostu któregoś razu po frustracji spowodowanej ciągle zmieniającą się siłą tarcia na skórze - postanowiłem spróbować, czując podświadomie, że to będzie to, co wreszcie zakończy moje męki.
Używam rękawiczki, jestem od niej uzależniony, sprawdzam czy ją zabrałem na równi czujnie z kijem. Oczywiście na początku wstydziłem się niemiłosiernie, bo co sobie inni pomyślą, bo wiocha itd, bo prawie nikt tego nie używa. Jednak szybko stała się moją drugą skórą. Nie zdejmuję jej nawet popijając kawę przy treningu.

pozdrowienia

pejo154
Ósemka
Ósemka

Gra od: 1996 r.

pejo154 is offline 

więcej info »

PostWysłany: Sob Lip 17, 2010 7:05 pm    Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

pwarych napisał:
pomogła mi nie zamartwiać się przy grze mostkiem zamkniętym. Zaoszczędziła kilkukrotnego przymierzania się do strzału (bo tarcie na skórze znów nie takie jakbym chciał).... Po prostu któregoś razu po frustracji spowodowanej ciągle zmieniającą się siłą tarcia na skórze - postanowiłem spróbować, czując podświadomie, że to będzie to, co wreszcie zakończy moje męki.

I chyba to najlepszy atuty gry w rękawiczce.
Świetnie opisane, jak w reklamie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

z3bro
Dwójka
Dwójka

Gra od: 2008 r.

z3bro is offline 

więcej info »

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 10:21 am    Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

Gram w rękawiczce bo dla mnie poprawia ona poslizg. Zależy od preferecnji, ja sie przyzwyczailem i jest mi z tym dobrze, lubie gdy kijek chodzi jak po lodzie. Szczególnie to przydaję się gdy yżywam mostaka zamkniętego , ktory bardzo lubię zresztą. Wiadomo, jak kto woli.Dla mnie to dobry wynalazek

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona główna forum -> Akcesoria bilardowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: